Lijsterpaal #2 – Eoin Dolan, Randy Newman, Alice Cooper, Backstreet Girls, Motorpsycho

Aflevering 2 van de Lijsterpaal alweer, na het enorme succes van aflevering 1, van mijn poging om nieuwe muziek te luisteren. In albumvorm. Nu ook met linkjes per album. Het wordt wel een hele zit anders. Moet zeggen dat dit me wel bevalt. Lijkt erop dat ik dit jaar voor het eerst in eeuwen een Top 10 kan samenstellen.  Krijg zowaar ook weer zin om eens een concert te bezoeken.

Goed daar gaan we dan. Het begint vrij rustig en bedaard. [Spotify Link]

Eoin Dolan – Ubique

Een Schot is het geloof ik. Die met Ubique uit hetzelfde sixtiesvaatje tapt als MGMT of Hal. Beetje BeachBoys, Beatles, Byrds. Maar hij slaat er toch voldoende in om er een eigen draai aan te geven. Mooie liedjes. Mooie plaat. [spotify link]

Randy Newman – Dark Matter

Yeah! Een nieuwe Randy Newman. Kort. Nog geen 40 minuten. Wel weer van uitzonderlijke klasse. Ben fan van de beste man sinds Bad Love (’99) en geloof dat dit zijn 3e plaat sindsdien is. Productief is anders. [spotify link]

Alice Cooper – Paranormal

Wederom leuke plaat van Alice Cooper. Die man gaat maar door. Waar zijn leeftijdsgenoten Sterven (Bowie), met pensioen gaan (Black Sabbath), of kutplaten maken (Meatloaf), is Cooper gewoon lekker op dreef. Op geen enkele manier vernieuwend wel een mooie aanvulling de verzameling. [spotify link]

Backstreet Girls – Don’t Mess With my Rock ‘n ‘Roll

Het is een beetje wat de Donna’s vroeger deden. Een mooie mix van Kiss en de Ramones. De backstreet girls gooien daar nog een vleugje Guns ‘n Roses bij. Lekker lomp. Niks subtiels aan. En vooruit, extra punten voor de bandnaam. [spotify link]

 Motorpsycho – The Tower

Motorpsycho is altijd een beetje Hit or Miss. Deze vind ik wel weer erg tof. Uitgesponnen, complexe nummers met een flinke dosis psychelica. En als altijd de – voor mij in ieder geval – onverstaanbare zang. Ik vind het heerlijk. [spotify link]

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *