Emma Kupa rules

Update: 9-3-18 / John Doe album op Spotify

Sinds ik een aantal maanden terug tegen het album van The Hayman Kupa Band aanliep, ben ik ernstig fan geworden van Emma Kupa [spotify playlist link] en al haar muzikale avonturen. Ze is zowel Solo en als frontvrouw van The Mammoth Penguins behoorlijk actief. Voor die tijd had ik nog nooit van de beste vrouw gehoord. Ligt vast aan mij, maar ik heb het denk ik wel goedgemaakt door obsessief alles te beluisteren waar ze ooit op gezongen heeft.

En ik probeer haar muziek zoveel mogelijk onder de aandacht te brengen bij vrienden en bekenden (en nu dus hier), want er mogen wel wat meer mensen naar luisteren.

Hayman Kupa

The Hayman Kupa Band is een samenwerking van Emma Kupa en Daryl Hayman, ooit wereldberoemd als zanger van Hefner, en alweer jaren solo. Hayman brengt aan de lopende band nieuwe albums en E.P.’s uit. Vaak ook erg goed. Dit album is erg rustig, maar de combi Hayman/Kupa werkt zodanig goed dat ik al haar andere muziek ben gaan opzoeken.

Mammoth Penguins

De Mammoth Penguins hebben met Hide & Seek een briljante debuutplaat gemaakt. En treden helaas nooit in Nederland op. Ik kan inmiddels ieder nummer meezingen. Het is stevige (indy) gitaarmuziek, met persoonlijke liedjes van Emma Kupa. Goeie teksten, goeie zangstem.  Het is het album dat mij na een aantal jaren weer nieuwsgierig maakte naar het ontdekken van nieuwe muziek. Overigens is er inmiddels een nieuw album uit van de Mammoth Penguins. Dat staat helaas niet op spotify. Wel op mijn verlanglijstje voor Sinterklaasavond.  Het Concept-album John Doe van Mammoth Penguins & Friends staat sinds 9/3/18 op spotify. Zijn aantal nummers van in de Emma Kupa playlist opgenomen.

Standard Fare

Standard fare was de vorige ban van Emma Kupa. Wat minder hard en wat makkelijker in het gehoor liggend.  Catchy as hell. Krijg Philadelphia al maanden niet uit mijn hoofd.

Playlist Emma Kupa Rules

In deze playlist vind je een dwarsdoorsnede van haar werk van de afgelopen jaren. Luister er eens naar. En ga vooral ook op zoek naar de rest van haar werk zou ik zeggen.

 

 

 

Eén reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *