Lijsterpaal #3 – Meindert Talma, The Kik, Turbonegro, Darren Hayman & Robert Finley.

Ook aan het einde van 2017 verschijnt er nog voldoende nieuwe muziek die de moeite waard is. Een nieuw album van mijn favoriete Nederlandse muzikant Meindert Talma en zowaar een nieuwe Turbonegro.

Luister naar Lijsterpaal #3 op Spotify

Geloof echt dat ik dit jaar voor het eerst in tijden een top 10 ga samenstellen.

Meindert Talma – Je Denkt dat het komt

Meindert Talma is een van de beste songwriters van Nederland. Hij bewijst dat weer met dit – sympathiek rommelige -‘Je Denkt dat het komt’. Zingende historicus Talma bezong eerder damkoning Jannes van der Wal en de Groningse kunstenaar Hendrik Nicolaas Werkman. Op deze plaat neemt hij de geschiedenis van zijn eigen zangcarriere onder de loep. Dat doet hij harstikke leuk, met de nodige zelfspot en fantastisch oog voor detail. Volgens mij is Klungel van de Jungle een zomerhit die helaas te laat is voor de zomer. Gezien de rest van de teksten is dat ook wel weer passend.  [spotify link]

The Kik – Hertaalt

The Kik maakt nieuwe Nederlandse teksten op bekende nummers. Is dit kitsch? Vast wel. Is het leuk? Dat zeker! Sinds ze Nederpopmonument Armand voor een laatste ronde door de schijnwerpers meenamen (armand & the kik – 2015), kan The Kik bij mij weinig verkeerd meer doen. En ook dit ‘Hertaalt’ is gewoon weer een erg toffe plaat. De Friends theme song klinkt veel leuker als ‘Ik sta klaar voor jou’. En ook met De Kinks, REM, Oasis en zelfs de Beatles komen ze prima weg. Uitstekend hulpmiddel tegen de Winterblues.  [spotify link]

Turbonegro – Part III: RockNRoll Machine

Geen complete plaat. Wel de nieuwe single van Turbonegro. Niet zo lomp en hard als ze vroeger uit de hoek kwamen. Zelfs bijna dansbaar. Nog steeds lekker. En maakt nieuwsgierig naar de volledige nieuwe plaat straks.  [spotify link]

Darren Hayman – Thankful Villages vol. 2

De oud-voorman van Hefner blijft in rap tempo nieuwe muziek op de wereld uitstorten. Het is niet altijd even goed, wel altijd interessant. Dit is deel 2 van zijn reeks over de Thankful villages. De Thankful Villages zijn de 54 engelse dorpen waarbij na de 1 wereldoorlog alle dorpelingen terugkwamen van het slagveld. Hayman bezocht alle dorpen en maakte een lied + film. Laid back. Wel erg lekker om naar te luisteren.  [spotify link]

Robert Finley – Goin’Platinum

Konden alle bejaarden maar zo zingen. De 62-jarige straatmuzikant Robert Finley maakte vorig jaar pas zijn debuutalbum. Nu snel gevuld met nummer 2. Lekkere muziek. Die wel wat wegheeft van de Black Keys en bij tijd doet denken aan de soundtrack van The Commitments. Snufje soul, beetje blues. Niet superorigineel, wel erg lekker.  [spotify link]

Lijsterpaal in je mailbox

Meld je aan voor de 1 of 2 keer per maand verschijnende Lijsterpaal nieuwsbrief

Eén reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *