Clean Pete, MGMT, John Corabi Live & Montero (wow!)

Wederom een beetje van alles wat. Van de nederpop van Clean Pete tot Australische zweefkees Ben Montero. En dan brengt John Corabi een liveversie van een van mijn all time favoriete albums uit. En natuurlijk een nieuwe MGMT.

Luister naar de nieuwe Lijsterpaal

Clean Pete – Afblijven

De zingende zussen van Clean Pete hebben de  saaiheid braafheid afgeschud en hebben een geweldig album gemaakt. Met duidelijke aanwezige gitaar, orgel en drums. En soms vrij vileine teksten. Denk aan de Kinks meets Doris Day, met een Brabantse tongval. Prijsnummers zijn ‘Verlegen Jongens’ met het bijna Spectoriaanse refrein, ‘Trieste Avond’ en ‘Denk niet’. Eigenlijk zijn ze allemaal raak. Erg tof. [Spotify Link]

MGMT – Little Dark Age

MGMT vind ik leuk vanaf het eerste moment van oracular spectacular (2008). Iedere plaat sindsdien klinkt anders, maar toch hetzelfde.Eerste single Me & Michael was veelbelovend. Met een fikse dosis ’80s en synthesizerpop. Daar borduurt de rest van de plaat mooi op verder. Steengoed album. [Spotify Link]

John Corabi – 94 (one night in Nashville)

Yes! In 1992 werd zanger Vince Neil uit Motley Crue geschopt. In 1994 bracht de band een fantastisch album uit met nieuwe zanger John Corabi (nu bekend van de Dead Daisies. Ook leuk). Deze samenstelling was geen lang leven beschoren. Die plaat wel. Een paar jaar terug besloot Corabi te touren en dit album integraal live te spelen. Deze registratie is uit 2015. En het klinkt fantastisch. De band is op dreef. Corabi nog uitstekend bij stem. En de nummers staan als een huis. Een van de beste live albums die ik de laatste jaren gehoord heb.[Spotify Link]

Montero – Performer

Voor het eerst dat ik zo positief verrast werd door een tip vanuti Spotify. Wat is dit een mooie plaat. Een psychedelisch knutselwerk van de Australische kunstenaar Ben Montero. Zweverig, dromerig. Wel met herkenbare liedjes. [Spotify Link]

Lijsterpaal in je mailbox

Meld je aan voor de  Lijsterpaal nieuwsbrief en hoor het laatste nieuws het eerste.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *