Mammoth Penguins,The Good Hand, The Poodles & Judas Priest

Muziek uit Zwolle van The Good Hand, een heus conceptalbum van de Mammoth Penguins. En ouderwetse metal van poedelrockers The Poodles en Judas Priest.

Luister naar de nieuwste Lijsterpaal

Mammoth Penguins & Friends – John Doe

Eindelijk op Spotify. Het concept album dat Mammoth Penguins vorig jaar opnam, samen met een aantal andere muzikanten. Vandaar vast de wat ingewikkelde bandnaam Mammoth Penguins & Friends. John Doe is het verhaal van een man die zich laat doodverklaren, nog blijkt te leven en weer opduikt. Verteld vanuit verschillende personen / standpunten.  Niet het meest toegankelijke werk van Emma Kupa en kompanen. Het is allemaal wat subtieler gebracht dan hun vorige plaat. Mooi is het zeker.  [Spotify Link]

The Good Hand – Blissful Yearning

Ik doe ze vast te kort door het psychedelische stonerrock te noemen, hoe dan ook de 3 Zwolse mannen van The Good Hand hebben met Blissful Yearning een steengoede plaat gemaakt.  Eentje die blijft hangen ook. En vraagt om veel meer luisterbeurten. Wereldalbum!  [Spotify Link]

The Poodles – Prisma

Zweedse sleazerockers The Poodles hebben een coveralbum opgenomen. En het is harstikke leuk. Op een of andere manier werkt het uitstekend. De Axl Rose meets Jon Bon Jovi stem van zanger Jakob Samuel past bij de gekozen nummers.  Goodbye Yellow Brick Road (Elton John) is fantastisch, de Fleetwood Mac cover Go Your Own Way is erg leuk en zelfs Adele’s Fire to the rain is ineens dragelijk.  [Spotify Link]

Judas Priest – Firepower

De heren van Judas Priest laten nog één keer horen hoe het ook alweer moet.  De rock/metal waar ze in de jaren ’80 wereldberoemd mee werden. Gitarist Glenn Tipton maakt onlangs bekend niet meer op tour te gaan, ivm vergevorderde ziekte van Parkinson.  Rob Halford haalt niet meer de hoge noten van welleer, in tegenstelling tot het vorige album (Redeemer of Souls ’14) is dat hier niet storend.  Het is een lange zit, maar wel een beregoede afscheidsplaat van een legendarische band. Hun beste plaat sinds Painkiller en die is alweer bijna 30 jaar oud.  [Spotify Link]

Lijsterpaal in je mailbox

Meld je aan voor de  Lijsterpaal nieuwsbrief en hoor het laatste nieuws het eerste.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *