The Fidgets, Weezer, Okkervil River & The Beach Boys

Een catchy retro-single van The Fidgets, Weezer doet Toto, eindelijk iets nieuws van Okkervil River en een onvervalste kutplaat van The Beach Boys.

Luister naar de nieuwe Lijsterpaal

The Fidgets – Them

The Fidget, erg leuk bandje uit de VS. Ze zijn met zijn tweeën. En ernstig beïnvloed door sixties popmuziek. Them is een aanstekelijk nummer en een voorbode van het album dat over een kleine maand verschijnt. Online las ik vergelijkingen met 5 seconds of summer. Dat hoor ik gelukkig zelf niet. Doet mij meer denken aan de powerpop van The Paley Brothers of inderdaad ouder spul van de Byrds. [Spotify Link]

Weezer – Afrika & Rosanna

Het is nu al het mooiste verhaal van 2018. Over Weezer, Toto en de kracht van social media. Een Weezerfan begon eind 2017 het twitteraccount @weezerafrika.

De maanden erna werd de smeekbede door steeds meer mensen herhaald en geretweet.  Weezer reageerde in stijl. En kwam uit het niets met een cover van ‘Rosanna’. Om enkele dagen later alsnog te volgen met ‘Afrika’. Goeie covers. Het nummer blijft overeind en klinkt toch als Weezer.  [Spotify Link]

Okkervil River – In the Rainbow Rain

Een interessante opener, waarin Will Sheff zijn Tracheotomie bezingt. En het verhaal vertelt van celebrities als Ray Davies en Gary Coleman, die diezelfde ingreep ondergingen. De rest van het album is, wisselvallig. Er staan een aantal fantastische nummers op, die horen bij het beste dat Okkervil River ooit maakte. Helaas niet allemaal,  Niet het meest constante album uit hun inmiddels uit 9 platen tellende oeuvre. Voorlopig houd ik het op interessant. Het nodigt in ieder geval uit tot vaker luisteren. [Spotify Link]

The Beachs Boys – with the royal philharmonic orchestra

Er zijn bands die erin slagen om met een klassiek orkest iets anders te doen met hun muziek. Soms zelfs iets leuks. Denk aan Deep Purple, Metallica of zelfs kiss. Dit echter is vreselijk. Een deel van de muziek van Beach Boys klassiekers is weggepoetst. De vocalen blijven staan. Daaronder legt het royal philharmonic orchestra een dikke laag suikerzoete liftmuziek. Ik kan er niet over uit. Wat een kutplaat. Eigenlijk is alleen Kokomo erop vooruitgegaan. Maar daar kan je ook weinig mee doen zonder dat het er beter van wordt.

De Beach Boys hadden na de vreselijke jaren ’80 en ’90 eindelijk weer wat geloofwaardigheid teruggewonnen met een mooie comeback plaat. En de fantastische boxsets van Pet Sounds en Smile.

Dit is muziek voor mensen die niet van muziek houden, die de stilte willen opvullen bij een etentje met mensen die ze niet heel goed kennen. Alleen leuk als je niet meer dan een vage verwantschap voelt met de muziek van de gebroeders Wilson. Toch in de lijst. Omdat ik hoop dat ik me vergis. En dat het over een paar dagen toch heel erg tof blijkt te zijn. [Spotify Link]

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *